2013. május 27., hétfő

Palacsinta sonkás, gombás krumplipürével töltve



Hozzávalók a palacsintához:
-          4 tojás
-          8 dl tej
-          6dl szóda vagy ásványvíz
-          60 dkg liszt
-          csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:
-          1 konzerv gomba
-          10 dkg gépsonka
-          5-6 db nagyobb krumpli
-          1 nagy doboz tejföl
-          1 fej vöröshagyma
-          1-2 gerezd fokhagyma
-          1 ek. pirosarany
-          1 tv paprika
-          5 dkg szalonna
-          1 ek. pirospaprika
-          1 dl tejföl
-          2 ek. liszt
-          só, bors
-          majoranna, őrölt kömény


A palacsinta hozzávalóit kikeverjük és a palacsintákat vékonyra kisütjük. A töltelékhez a krumplikat meghámozzuk kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hozzákeverjük a nagy doboz tejfölt, a kis kockákra vágott gépsonkát. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk majd a pörcöket kiszedve a krumplihoz keverjük ezt is. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma és a lemosott gomba. Kicsit pirítjuk majd megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük vízzel és megfűszerezzük: majoranna. kömény, só, bors, pirosarany és jöhet bele a kockákra vágott tv paprika majd összefőzzük. Egy szűrőlapáttal kivesszük a hagymás paprikás gombát a léből és belekeverjük a krumpliba, nem baj ha egy kis szaft is megy hozzá. A mártást pedig a tejföl és liszt keverékével behabarjuk, hogy sűrűbb legyen. A palacsintákat megtöltjük a krumplis töltelékkel és a mártással meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése