2013. október 25., péntek

Sárgaborsókrém



Hozzávalók:
-          25 dkg sárgaborsó
-          fél fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          1 kk pirospaprika
-          1 tk mustár
-          babérlevél


A sárgaborsót pár órára beáztatjuk, majd leöntjük a levét és kétszer annyi tiszta vízben feltesszük főni a megpucolt vöröshagymával, a fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal. Amikor pépesre főtt, kivesszük belőle a babérlevelet és a hagymát majd összeturmixoljuk a mustárral és a pirospaprikával együtt. Ha nagyon sűrű lenne tehetünk bele egy kis tejfölt is. Majd még melegen fokhagymás pirítósra kenve zöldségekkel és petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése