2013. december 24., kedd

Kakaós mézes krémes



Hozzávalók a tésztához:
-          60 dkg liszt
-          15 dkg vaj vagy margarin
-          15 dkg porcukor
-          6 ek méz
-          2 tojás
-          6 dkg cukrozatlan kakaópor
-          2 cs vaníliás cukor
-          fél cs sütöpor
-          4-5 ek tejföl
-          1mk szódabikarbóna
-          csipet só
A krémhez:
-          1 liter tej
-          10 ek liszt
-          4 tojássárgája
-          3 cs vaníliás cukor
-          25 dkg porcukor
-          25 dkg vaj vagy margarin
-          csipet só

A tetejére:
-          reszelt csoki vagy csokis tortadara


A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk. Kevés lisztet használva egyesével kinyújtjuk, majd egyesével nagy tepsi hátán, vagy sütő lemezen előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük őket. A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kihűtjük. A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel. Megtöltjük a lapokat annyi krémmel, hogy maradjon a felső lapra is. Megszórjuk reszelt csokoládéval, de bevonhatjuk csokimázzal is. Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése