2013. december 27., péntek

Tonhalas táska




Hozzávalók a tésztához:
-          125 ml tej
-          30 g Rama
-          250 g búzaliszt
-          0,5 tasak instant élesztő
-          1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
-          1 csipet porcukor
-          0,5 teáskanál só

Töltelékhez:
-          100 ml tejföl
-          1 teáskanál paradicsompüré
-          0,5 teáskanál morzsolt bazsalikom
-          2 teáskanál citromlé
-          200 g olajos tonhal

Tetejére:
-          1 darab tojássárgája (közepes méretű)
-          2 teáskanál tej



A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a vajas tejet valamint a többi hozzávalót, és 10 percig gyúrjuk, dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk. A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk és összecsípjük. A félretett tésztacsíkból kis darabokat lecsípünk és giliszta formára sodorva körbetekerjük a táskák tetejét, ahol a csúcsok összeérnek és összenyomjuk, hogy szét ne nyíljon. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük, majd pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése