2014. február 26., szerda

Burgonyás sárgaborsó főzelék



Hozzávalók
-          25 dkg sárgaborsó
-           1 fej vöröshagyma
-          1-2 sárgarépa (elhagyható)
-           2 közepes burgonya
-           3 gerezd fokhagyma
-          csirke- vagy más húsalaplé (ennek hiányában víz)
-           só
-          őrölt bors
-          babérlevél
-          1 evőkanál olaj
-          2-3 evőkanál tejföl (elhagyható)

A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg pár órára beáztatott sárgaborsót.  Beletesszük az apróra szeletelt sárgarépát. Felöntjük az alaplével vagy a vízzel. Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedve 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. A vizet időközben pótoljuk. A végén a krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és hozzátesszük a borsóhoz. Miután az is megpuhult, a főzeléket botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Aki szeretne tehet bele egy kis tejfölt is. Sült hússal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése