2014. március 1., szombat

Gombás karfiol pörkölt



Hozzávalók:
-          1 nagy fej karfiol
-          1 doboz csiperke gomba
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          1 ek pirospaprika
-          1 tv paprika
-          1 paradicsom
-          só, bors
-          majoranna
-          4-5 ek tejföl
-          2 ek liszt


A vöröshagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk pár percig, majd mehet hozzá a megpucolt felszeletelt gomba, a reszelt fokhagyma, só, bors, majoranna, picit pirítsuk, aztán húzzuk le a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával, engedjük fel vízzel, de nem kell sokkal, csak ami épp ellepi. Jöhet még hozzá a kis csíkokra vágott paprika és a kockákra vágott paradicsom és negyed óra alatt összefőzzük az egészet. A karfiolt szedjük rózsáira és vágjuk kisebb darabokra, majd erő vagy húsleves kockás vízben főzzük puhára. A tejfölt keverjük simára a liszttel és sűrítsük be a gomba pörköltet, majd jöhet hozzá a közben puhára főtt karfiol és forraljuk össze lassú tűzön. Én tarhonyával tálaltam, de rizzsel vagy kagyló tésztával is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése