2014. március 7., péntek

Farsangi fánk



Hozzávalók:
-          60 dkg liszt
-          élesztő
-          1 tk + 3 ek cukor
-          4,4 dl langyos tej
-          4 tojássárgája
-          1 kk só
-          1 cs vaníliás cukor
-          1 ek rum
-           2 ek olaj + olaj a sütéshez
A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe csinálunk az élesztőnek egy kis lyukat és belemorzsoljuk, teszünk rá 1 tk cukrot, majd egy kis tejet, és hagyjuk felfutni néhány percig. 
 Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidagasztjuk, míg el nem válik az edény oldalától, és a kezünktől. Olajos kézzel gombóccá formáljuk, és hagyjuk megkelni(míg az edényünket meg nem telíti). Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk (a gyúródeszkánk ne legyen hideg), 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra hagyjuk kelni, míg kb. a kétszerese nem lesz. Ezután forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése