2014. március 21., péntek

Fűszeres csirkecombok sárgaborsópürével



Hozzávalók a húshoz:
-          8-9 csirke alsócomb
-          1 ek pirospaprika
-          1 kk őrölt bors
-          1 kk szárított kakukkfű
-          1 tk só
-          olaj

A fűszereket összekeverjük egy nagy tálban. A combokat hideg vízzel lemossuk, leitatjuk és a bőrüket lehúzzuk és a fűszerkeverékbe forgatjuk őket, kissé rányomkodjuk. Egy tepsibe teszünk 2-3 ek olajat és belefektetjük a combokat és 1 óra alatt, egyszer megforgatva pirosra sütjük.

Hozzávalók a püréhez:
-          50 dkg sárgaborsó
-         
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          1 dl tejszín vagy 1-2 ek tejföl
-          1 tk mustár


A sárgaborsót, sós bő vízben puhára főzzük a fokhagymagerezdekkel. Mire megfő elfogja főni a levét, de ha valakinek nagyon sok víz marad alatta, akkor szűrje le. Majd mehet a turmixgépbe, hozzáadva a többi hozzávalót és turmixoljuk krémesre. Én egy kis madársalátát adtam hozzá tálaláskor. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése