2014. március 16., vasárnap

Házi müzli



Hozzávalók:
-          1 nagy marék szeletelt vagy egész mandula
-          1 nagy marékdió
-          5-6 ek zabpehely
-          1-2 ek kristálycukor vagy barnacukor
-          aszalt gyümölcs
-          friss gyümölcs
-          natúr joghurt


Száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a zabpelyhet, a durvára tört mandulát, diót ( de kinek mi van otthon, lehet bele tenni bármilyen olajos magvat), közbe adunk hozzá egy kis vajat majd rászórunk kristálycukrot és hagyjuk hogy kicsit megolvadjon bevonja. Tehetünk még hozzá apróbbra vágott aszalt gyümölcsöket, mazsolát vagy akár kókuszt vagy csokit is, de így önmagába is finom. Hagyjuk kihűlni, majd üvegbe töltsük és már lehet is fogyasztani, tejjel, joghurttal. Ajándéknak is nagyon klassz. De van egy receptem is hozzá. Egy kehely aljára friss gyümölcsöket teszünk, ami épp otthon van, nyáron a legjobb, mikor van eper, málna, barack, de télen megfelel a narancs, banán, kivi is. A gyümölcsre rámerünk a müzliből 1-2 evőkanállal, majd rákanalazunk egy kis natúr joghurtot, végül pedig a tetejére megint friss gyümölcs kerül. Nagyon finom és egészséges regeli! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése