2014. július 19., szombat

Édes pizza




Hozzávalók:
-          500 g finomliszt
-          60 ml olaj
-          5 g szárított élesztő
-          290 ml meleg víz
-          egy nagy doboz tejföl
-          van.cukor
-          porcukor
-          25 dkg túró
-          málna
-          bazsalikom, citromfű

A lisztet egy tálba öntjük és egy mélyedést készítünk a közepébe majd oda beleöntjük az élesztővel elkevert vizet egy kis cukorral, majd mehet bele az olaj és összegyúrjuk, majd 10 percig dagasztjuk. Ezután beolajozzuk a tetejét, letakarjuk és 30-40 percig kelesztjük. Majd kinyújtjuk jó vékonyra és megkenjük a cukrokkal kikevert tejföllel, rámorzsoljuk a túrót, elosztjuk a málnát és mehet a sütőbe kb 30-40 percre. Mikor kész megszórhatjuk apróra tépkedett bazsalikommal vagy citromfűvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése