2014. július 13., vasárnap

Spenótos túrókrémmel töltött paradicsom



Hozzávalók:
-          8 db paradicsom
-          2 ek olaj
-           10 dkg spenót levél
-          20 dkg túró
-          2 ek tejföl
-          só, bors
-          4 gerezd fokhagyma


A spenót leveleket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és az olajban megfonnyasztjuk 5-10 perc alatt, hozzáadjuk a reszelt fokhagyma felét és pár percig tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük. Nekem eresztett egy kis levet így szűrőkanállal szedtem ki és kicsit ki is nyomkodtam.A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét óvatosan kikanalazzuk. úgy, hogy ne sértsük meg az oldalát.  A túrót összekeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával, sóval és hozzákeverjük a spenótot is. Majd a tölteléket beletöltjük a paradicsomokba. Kitűnő vacsorára, főleg nyáron a nagy melegben, vagy húsok mellé köretnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése