2014. szeptember 6., szombat

Kókuszos piskótatekercs



Hozzávalók a piskótához:

-          4 ek liszt
-          1 tasak sütőpor
-          2 ek cukrozatlan kakaópor
-          4 tojás
-          4 ek cukor
-          4 ek víz

Krémhez:

-          1 tasak kókuszos pudingpor
-          4 dl tej
-          15 dkg margarin
-          15 dkg porcukor
-          8 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz:

-          2 dkg kókuszreszelék


A sütőt előmelegítjük.  Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt készre sütjük.  Tűpróbával ellenőrizzük. Egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük és folpack-kal letakarva, hogy ne bőrösödjön meg, hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal. Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük. A piskótát kitekerjük. A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük. A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külső részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése