2014. szeptember 7., vasárnap

Májpuffancs



Hozzávalók:
-          fél kg csirkemáj
-          3 tojás
-          6 db krumpli
-          petrezselyem
-         
-          bors
-          őrölt kömény
-          3-4 ek majoranna
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          8-10 evőkanál zsemlemorzsa
-          1 cs bacon szalonna


A májat megmossuk, és ledaráljuk, majd a tojások sárgájával, valamint a fűszerekkel simára keverjük. A bacont csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A szintén megmosott és megpucolt krumplit a lereszeljük a reszelő kisebbik felén, és a zsemlemorzsával, baconnel együtt hozzáadjuk a májhoz, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Forró olajba szaggatva ropogósra sütjük. Rizzsel vagy burgonyapürével fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése