2014. október 26., vasárnap

Füstölt sajtos burgonyakrémleves



Hozzávalók 4 főre:
-          500 g burgonya
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          fél citrom leve
-          3 gerezd fokhagyma
-          5 dkg füstölt sajt
-          fél paradicsom
-          kakukkfű
-          majoranna
-          só, bors
-          víz


A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és együtt pároljuk tovább egy picit, majd hozzáadjuk a meghámozott kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, pici kakukkfűvel és puhára főzzük. Majd a végén hozzáadjuk a citromlevét és a reszelt sajtot is, majd botmixerrel vagy turmixgépbe pépesítjük, ha kell, adunk még hozzá vizet,ha túl sűrű. Újra felforraljuk és tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése