2014. október 25., szombat

Mascarponés diókocka



Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 100 g darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 50 g margarin
- 180 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 közepes tojás
- 2 kisebb doboz natúr joghurt (250g)
- 50 ml tej

Krémhez:
- 250 g Mascarpone
- 2 púpos ek átszitált porcukor
- fél cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín

Tetejére:
-           étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. A margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk, kb 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a  vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá. Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése