2014. november 9., vasárnap

Hatlapos ahogy én készítem



Hozzávalók a tésztához:
-          60 dkg liszt
-          15 dkg margarin
-          15 dkg porcukor
-          2 dl tejföl
-          3 tojás
-          2 dkg szalakáli

A krémhez:
-          20 dkg kristálycukor
-          5 dkg cukrozatlan kakaópor
-          10 dkg margarin
-          10 dkg csokis pudingpor
-          1,2 liter tej
-          kevés rum


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, (a szalakálit kevés tejbe kell felfuttatni mint az élesztőt)6 részre vágjuk, majd 6 cipót formálunk belőle. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk és egymás után nagy gáztepsi hátán megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral, kakaóval sűrűre, csomómentesen felfőzzük, majd belekeverjük a margarint  és a rumot is. A lapokat betöltjük a meleg pudingos krémmel és a hűtőbe tesszük megdermedni. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a sütit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése