2014. november 8., szombat

Joghurtos sült csirkecomb corn flakesbe forgatva



Hozzávalók:
-          4 csirkecomb
-          3-4 dl natúr joghurt
-          3-4 fokhagymagerezd
-         
-          bors

-          1 tojás

A joghurtot a tojással, sóval, borssal és a reszelt fokhagymával összekeverjük. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, lemossuk, majd belerakjuk ebbe a pácba, lefedjük és kb 1 órára hűtőbe tesszük, hagyjuk állni benne. Majd utána a corn flakest durvára törjük és a combokat beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük. Nem kell megijedni, a joghurt kicsit lefolyik a combról és nekem is eléggé odasült a papírra. Kb másfél órát sütjük.

Körethez:
-          30 dkg rizs
-          6 dl víz
-          kurkuma
-          szezámmag
-          lenmag
-          egy kisebb sárgarépa
-         
-          egy kis fej vöröshagyma
-          reszelt sajt

A riszt kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl forró vízzel, beledobjuk a megpucolt vöröshagymát, sózzuk, megszórjuk pici kurkumával és belereszeljük a megpucolt répát, majd lefedjük és sütőben fél óra alatt készre sütjük. Ha kész belekeverünk lenmagot, szezámmagot és egy kis reszelt sajtot. Tálaláskor vízzel kiöblített csészébe merjük, majd kiborítjuk, tetejére is teszünk reszelt sajtot, ami lehet akár füstölt is, nagyon jó ízt ad neki.

Salátához:
-          1 fejes saláta
-          2-3 paradicsom
-          3-4 retek


A zöldségeket felvágjuk, és persze akármilyen fajtát használhatunk és ebből is helyezünk a tálra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése