2014. december 21., vasárnap

Camembert leveles tésztában sütve



Hozzávalók 4 személyre:
-          4 db camembert sajt
-          1 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses, nem a fagyasztott)
-          áfonya vagy erdei gyümölcsös lekvár

A tészta kenéséhez:
-          1 tojás


A sütőt melegítsük elő. A leveles tésztát 10 perccel azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy dolgozni kezdenénk vele.  Tekerjük ki, majd vágjunk belőle akkora négyzeteket, amekkorával be tudjuk csomagolni a sajtokat. Ha olyan leveles tésztát kapunk ami nincs kinyújtva vékonyra, akkor sodorjuk ki. Helyezzük a négyzet közepére a korongot. A sarkokat középre hajtjuk, és mindenhol jól eldolgozzuk a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra.  A tetejére a maradék tésztából díszt készítünk – ez lehet masni, de használhatjuk a kisebb mézeskalács formákat is, így kerülhet a tésztacsomag tetejére fenyőfa, csillag, hold. Amikor elkészültünk a díszítéssel, lekenjük a tésztát felvert tojással. Miután az összes camembert-rel elvégeztük ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, rátesszük a tésztába csomagolt sajtokat és amíg szép pirosak nem lesznek megsütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése