2014. december 22., hétfő

Pikáns pisztráng



Hozzávalók:
-          4 db pisztráng
-          10 gerezd fokhagyma
-          1 kis csokor petrezselyemzöld
-          olaj
-          2 kk pirospaprika
-          2 kk rozmaring
-          1 kk őrölt fekete bors
-          2 kk majoranna



A halakat a megtisztítás után besózzuk kívül, belül. 6 gerezd fokhagymát lereszelünk és hozzáadunk 6 ek olajat és a fűszereket, összekeverjük. A halakat egyesével sütőzacskóba tesszük és az elkészített páccal bekenjük őket. A hasukba utólag még egy-egy gerezd lereszelt fokhagymát helyezünk. A sütőzacskó száját jól megkötjük. ( Én a zacskóról szoktam levágni egy csíkot és azzal kötöm össze. ) A zacskót megszurkáljuk és már mehet is a hal az előmelegített sütőbe 30-40 percre, majd a zacskót felvágjuk, kiborítjuk belőle a halakat és még sütjük 15-20 percig. Akkor a legjobb, ha a bőre hólyagosra sül, de hamarabb is kivehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése