2014. december 23., kedd

Narancsos fűszeres sütemény



Hozzávalók a tésztához:
-          400 g liszt
-          100 g darált dió
-          1 cs sütőpor
-          1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
-          csipet só
-          250 g vaj vagy margarin
-          3 tojás
-          150 g cukor
-          2 kis pohár natúr joghurt
-          3 ek baracklekvár

Krémhez:
-          1 cs vaníliás pudingpor
-          4 dl tej
-          100 g cukor
-          1 narancs héja és leve
-          100 g mascarpone

Díszíteni:
-          csokireszelék


A lisztet, a darált diót, a sütőport, a sót és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagy keverőtálba összekeverjük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokat egyesével hozzá keverjük. Ehhez a masszához adagoljuk a lisztes keveréket, a joghurtot és a lekvárt is. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és félbevágjuk. A krémhez a pudingport a narancs levével és héjával, a hideg tejjel, és a cukorral simára keverjük, majd sűrű felfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mascarpónét. A krémet elfelezzük, egyik felével megtöltjük a piskótát, a másik felével pedig megkenjük a süti tetejét, majd csokireszelékkel díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése