Hozzávalók a tésztához:
-
400 g liszt
-
100 g darált dió
-
1 cs sütőpor
-
1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
-
csipet só
-
250 g vaj vagy margarin
-
3 tojás
-
150 g cukor
-
2 kis pohár natúr joghurt
-
3 ek baracklekvár
Krémhez:
-
1 cs vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
100 g cukor
-
1 narancs héja és leve
-
100 g mascarpone
Díszíteni:
-
csokireszelék
A
lisztet, a darált diót, a sütőport, a sót és a mézeskalács fűszerkeveréket egy
nagy keverőtálba összekeverjük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd
a tojásokat egyesével hozzá keverjük. Ehhez a masszához adagoljuk a lisztes
keveréket, a joghurtot és a lekvárt is. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett
tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A
tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és félbevágjuk. A krémhez a
pudingport a narancs levével és héjával, a hideg tejjel, és a cukorral simára
keverjük, majd sűrű felfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mascarpónét. A krémet
elfelezzük, egyik felével megtöltjük a piskótát, a másik felével pedig
megkenjük a süti tetejét, majd csokireszelékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése