2015. január 9., péntek

Sertésborda hentes módra



Hozzávalók:
-          fél kg sertés karaj
-          1-2 ek liszt
-          só, bors
-          olaj a burgonya sütéséhez
-          100 g csemege uborka
-          1 kg burgonya
-          10 g sűrített paradicsom
-          100 g szalonna
-          100 g gépsonka


A karajt vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, széleit kicsit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben és sózzuk borsozzuk. A húst közvetlen sütés előtt lisztbe mártjuk és pici olajban elősütjük mindkét oldalát, majd kiszedjük a husikat és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, rászórunk 1-2 ek lisztet és felengedjük kevés vízzel, majd ebbe tesszük vissza az elősütött husikat. Addig pároljuk benne, míg meg nem puhulnak, közben pótoljuk alatta a vizet. ( Ha épp van otthon alaplé akkor víz helyett azt használjuk, jobb íze lesz ). Nem kell, hogy nagyon sok víz legyen rajt, csak, hogy éppen ellepje.  A szalonnát, az uborkát és a gépsonkát egyforma vékony csíkokra vágjuk, majd egy külön edényben kiolvasztjuk a szalonnát, ha megpirult hozzáadjuk a gépsonkát azzal is pirítjuk picit, végül hozzáadjuk az uborkát de ezt már ne nagyon pirítsuk, zárjuk el a lángot alatta és tegyük félre. A burgonyát szeleteljük fel hosszában 4-5 szeletbe, majd ezeket is vágjuk fel hosszában és kész a hasábburgonya, tegyük hideg vízbe, nehogy megbarnuljon, majd sütés előtt terítsünk ki egy konyharuhát és lecsepegtetve terítsük szét rajt a krumplit és itassuk le a tetejét is egy másik ruhával, mialatt az olajat melegítjük, majd süssük meg benne. Ha a hús megpuhult, tegyük bele a szalonnás keveréket, melegítsük össze és már kész is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése