2015. február 7., szombat

Fahéjas palacsinta vanília öntettel



Ezt a receptet Takács Nóritól lestem el :) Mindenkinek ajánlom az oldalát, ha videón is megszeretnétek nézni ezt a receptet. Ezen kívül pedig sok más csajos praktikát találtok az oldalon, megéri ellátogatni ide: http://noratakacs.com/startflash1.php 

Hozzávalók:
-          2 bögre liszt
-          1 tk sütőpor
-          2 tk őrölt fahéj
-          1 tk kristálycukor
-          1 csipet só
-          másfél bögre tej
-          50 g vaj
-          1 tojás
Az öntethez:
-          3 ek porcukor
-          pici tej
-          vanília aroma


A tészta hozzávalóit simára keverjük. Ne ijedjünk meg, hogy túl sűrű a tészta ilyennek kell lennie. Egy serpenyőbe pici vajat olvasztunk és evőkanálnyi mennyiségekbe egymás mellé merjük a kicsi palacsintákat, szétlapítva, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Azzal töltjük, amivel szeretnénk, de itt egy tipp: a porcukrot kikeverjük egy pici tejjel és vanília aromával, úgy, hogy azért ne egy teljesen híg masszát kapjunk, hanem máz szerűt és ezzel locsoljuk meg a palacsintákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése