2015. április 19., vasárnap

Kímélő szelet



Hozzávalók:
Fehér tésztához:
-          6 tojás
-          14 dkg porcukor
-          14 dkg finomliszt
-          2 evőkanál olaj
Kakaós tésztához:
-          4 tojás
-          10 dkg porcukor
-          8 dkg finomliszt
-          2 dkg kakaó
-          1 evőkanál olaj
Töltelékhez:
-          2 dl tej
-          4 evőkanál porcukor
-          2 evőkanál kakaó
-          1 tojás sárgája
-          2 evőkanál liszt
-          20 dkg vaj
-          barack lekvár

A fehér tészta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel és sütőpapírral bélelt tepsibe megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. A barna piskótát is kikeverjük és megsütjük, de azt nem vágjuk ketté. A tejből, lisztből, a tojás sárgájából és a cukor feléből sűrű krémet főzünk. A vajat kikeverjük a cukor másik felével és a kakaóval. Ha a krém kihűlt, összedolgozzuk a kakaós masszával.
Összeállítás:

Fehér tészta, lekvár, barna tészta, csoki krém, fehér tészta. Az eredeti recept szerint a tetejét is meg kéne kenni lekvárral és kókusszal megszórni, de én csak porcukorral meghintettem. Érdemes egy napot állni hagyni,sokkal finomabb lesz, ha összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése