2015. április 18., szombat

Töltött gombafejek borzas bundában párolt brokkolival



Hozzávalók:
-          1 kg közepes nagyságú gomba
-          1 fej vöröshagyma
-          10 dkg bacon
-          30 dkg trappista sajt
-          10 dkg vaj
-         
-          őrölt bors

A panírozáshoz:
-          20 dkg finomliszt
-          2 db tojás
-          4 szem közepes burgonya
-         
-          őrölt bors

A sütéshez:
-          étolaj

A körethez:
-          1 kg brokkoli
-          só, bors


A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük, meghámozzuk. A burgonyát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A bacont kis kockákra vágva megpirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A sajtot összedolgozzuk az újhagymával, vajjal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal. A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”. A tojással, reszelt burgonyával, liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal. A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. A brokkolit egy tepsibe tesszük és sózzuk, borsozzuk meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és egy pici vizet öntünk rá kb egy pohárnyit, majd alufóliával lefedjük és sütőben puhára pároljuk, közbe nézzünk rá, ha kell adjunk még hozzá vizet és ezzel tálaljuk. 


Sajtos szalonnás palacsinta


Mivel megmaradt a töltelékből is és a palacsinta tésztából is, ezért összekevertem őket és egy kiolajozott hőálló tálba öntöttem és sütőben pirosra sütöttem. Finom vacsora vagy ráérős reggeleken reggeli. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése