2015. április 2., csütörtök

Sajttekercsek

Körözöttel töltött sajttekercs



Hozzávalók:
-          100 g vaj
-          300 g trappista sajt
-          250 g túró
-          csemege pirospaprika
-          1 gerezd fokhagyma
-          snidling
-          só, bors
-          1 ek tejföl
-          egész kömény


A sajtot lobogó, forró vízbe tesszük, annyiba ami ellepi. Amint bele tettük, lekapcsoljuk alatta a lángot és 10 percig állni hagyjuk a vízben. Két “lapáttal” alányúlva ki lehet az olvadt sajtot emelni a vízből. Nem szükséges lecsepegtetni, nem baj, ha vizes marad. A meleg sajtot kézzel vagy sodrófával deszkán kinyújtjuk. Vizes felülete miatt nem fog leragadni, feltekerésnél szépen elválik a deszkától. A töltelékhez simára keverjük a vajat a túróval, tejföllel, reszelt fokhagymával és a többi fűszerrel ízlés szerint. Majd rákenjük és feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. 

Tojásos sonkás sajttekercs

Hozzávalók:
-          12 db lapkasajt
-           10 dkg reszelt trappista sajt
-          10 dkg sajtkrém
-          10 dkg vaj
-          9 szelet gépsonka
-          5 db tojás
-          só, őrölt bors
-           1 teáskanál mustár
-          petrezselyem

A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, vízszintesen 4-et, függőlegesen 3-at majd megszórjuk a reszelt sajttal és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon. Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.  Majd befedjük a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük,  majd a sonkaszeletekre kenjük. Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése