2015. április 3., péntek

Sonkakrémmel töltött palacsinta



Hozzávalók a palacsintához:
-          2 tojás
-          2 dl tej
-          20 dkg liszt
-          2 dl víz
-          csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:
-          50 dkg füstölt főtt sonka vagy tarja
-          1 fej vöröshagyma
-          só, bors, majoranna
-          1 kupak konyak
-          2 ek liszt
-          tej

A palacsinta tésztát kikeverjük, és kicsit vastagabbat sütünk az átlagosnál. Lehet, hogy dupla adag kell belőle, ki mennyire süti vastagra. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és olajban megpároljuk, hozzáadjuk a ledarált sonkát, sót, borsot, majorannát és a konyakot. Majd liszttel megszórjuk és felöntjük tejjel, nem kell sok, mert sűrű krémet kell kapnunk a végén. Majd kiforraljuk és összeturmixoljuk. Majd egy palacsintát magunk elé helyezünk a közepére teszünk egy adag krémet, a 2 oldalát behajtjuk picit, majd feltekerjük és duplán bepanírozzuk és kisütjük. Nálam eléggé fröcsögött az olaj, de megéri, mert nagyon finom! Házi tartármártással tálaljuk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése