2015. május 22., péntek

Makaróni sült paprikakrémes mártással



Hozzávalók:
-          3-4 db piros kaliforniai paprika
-          1 kis fej vöröshagyma
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          2 paradicsom
-          só, bors
-          pirospaprika
-          2 kk paprikakrém
-          chilipor vagy pehely
-          2 dl vörösbor
-          2dl főzőtejszín vagy tejföl
-          1 csapott ek liszt


A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, félbe vágjuk, kicsumázzuk és egy tepsibe tesszük és jó alaposan megsütjük, hogy ráncos legyen, ( az se baj ha a héj része fekete lesz ), majd még forrón nejlon zacskóba tesszük és bekötjük negyed órára. Majd utána kivesszük és lehúzzuk a héját, a húsát pedig kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sót, borsot, chilit, fokhagymát, pirospaprikát, majd rászórjuk a lisztet és felöntjük a borral, kiforraljuk, majd a tejszínt, a paprikakrémet és a paprika kockákat is hozzáadjuk, ha felforrt lepürésítjük és a kifőzött makaróni tésztával tálaljuk. Bele is lehet keverni a tésztát, de tálalásnál rá is lehet merni! Reszelt sajttal megszórjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése