2015. május 24., vasárnap

Paprikakrémes szelet



Hozzávalók a húshoz:
-          kb 1 kg csont nélküli rövidkaraj
-          1 kis tubusos piros arany
-          tejföl
-          sajt a tetejére
-          só, bors, majoranna

A karajt vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és bevagdossuk körbe a széleit picit, hogy ne ugorjon majd össze a hús és egy serpenyőbe kevés olajban elősütjük őket. Majd egy kiolajozott tepsibe fektetjük őket egymás mellé. Megszórjuk őket majorannával, majd mindegyikre kenünk piros aranyat, majd egy kis tejfölt, mindegyiket vékonyan, és megszórjuk reszelt sajttal. A serpenyőbe visszamaradt zsiradékra öntünk egy kis fehérbort és felforraljuk, ezáltal feljönnek a letapadt részek. Majd ezt a levet a husik közé csurgatjuk óvatosan, majd pirosra sütjük. Közbe ha elfövi a levet egy pici vizet még lehet közéjük önteni, de nem kell sok, nagyon omlós, finom és egyszerű fogás!

Hozzávalók a salátához:
-          1 ek mustár
-          1 ek olivaolaj
-          4 ek natúr joghurt, só, bors
-          1 fejes saláta
-          1 kígyóuborka


Simára keverjük a mustárt az olajjal, joghurttal, sóval, borssal. A salátát megmossuk és apró darabokra tépkedjük, majd összeforgatjuk az öntettel, az uborkát legyaluljuk és a tetejére tesszük.  Én még párolt rizst készítettem hozzá, amihez kevertem egy kis lenmagot és zabkorpát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése