2015. május 30., szombat

Pesztós burgonyafőzelék



Hozzávalók:
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          3-4 ek bazsalikom pesztó
-          1 kg burgonya
-          3-4 db babérlevél
-          21 dl tejföl 
-          2-3 ek étkezési keményítő
-           2 cikk citrom reszelt héja, kifacsart leve 
-          só 
-          frissen őrölt bors 

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk adunk hozzá babérlevelet és puhára főzzük. Majd a tejfölt a reszelt fokhagymával, a pesztóval és a keményítővel kikeverjük és behabarjuk vele a főzeléket és egy kis citromlével ízesítjük.

Én házilag készítettem pesztót itt a recept:
 http://izekpalotaja.blogspot.hu/2014/09/peszto-keszites.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése