2015. június 14., vasárnap

Epres csokoládés pohárdesszert



Hozzávalók 4 nagy pohárhoz:
·                     10 dkg étcsokoládé
·                     1 evőkanál cukor
·                     1 pohár (180 g) natúr joghurt
·                     1 dl habtejszín
·                     15 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
·                     kb 30- 40 dkg eper

a díszítéshez:
·                     1 dl tejszínhab
·                     cukrozott kakaópor

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, majd időnként meg-megkeverve pár percig hűlni hagyjuk. Fokozatosan adagolva, folyamatosan kevergetve beledolgozzuk a tejszínt (nem kell habbá verni csak beleönteni) és a joghurtot is. A kekszet késes aprítóval morzsásra törjük, az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A poharak aljába elosztunk egy kis kekszmorzsát, erre tesszük a csokoládés joghurtkrémet, rá az epret, majd ismét a kekszmorzsa, végül a maradék joghurtos krém és az eper. Tálalás előtt a poharak tetejét a maradék 1 dl habbá vert tejszínnel díszítjük, amit cukrozott kakaóporral megszórunk. Mennyei finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése