2015. június 14., vasárnap

Rebarbarás epres szelet



Hozzávalók: (kb. 28×38 cm-es tepsihez)
- 25dkg puha vaj
- 25dkg porcukor
- 25dkg liszt
- 4 tojás
- 2 tk sütőpor
- 30-40 dkg rebarbara és eper felesbe
- 2cs vaníliás pudingpor
- 7dl tej
- 8dkg cukor
- 40dkg tejföl


A rebarbarát megtisztítjuk (vékonyan meghámozzuk), és kb 1-2 cm-es darabkákra vágjuk. Az epreket is megmossuk, kicsumázzuk, és hasonló méretű darabokra vágjuk, mint a zöldséget. De persze lehet bele tenni rebarbara helyett kivit, málnát, ribizlit, cseresznyét, meggyet, barackot is. A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és a sütőporos lisztet. Vajazott-lisztezett  tepsibe simítjuk és  rászórjuk  a rebarbara és az eperdarabokat. A sütőt előmelegítjük és majdnem készre sütjük. Közben, elkészítjük a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük. A majdnem teljesen megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk, majd így visszatesszük a sütőbe kb 10 percre, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután hűtőbe tesszük és kb 1-2 óra múlva már szeletelhetjük is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése