2015. június 14., vasárnap

Epres ribizlis cseresznyés kavart süti



Hozzávalók: 
40 dkg gyümölcs vegyesen
 20 dkg kristálycukor
 4 egész tojás
28 dkg (2 kis doboz) joghurt
1,2 dl olaj
1 tasak vaníliás cukor
 1 tasak sütőpor
1 csipet só
40 dkg liszt, porcukor.


A gyümölcsöket megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy tálban habosra kavarjuk az egész tojásokat a cukorral, majd a felsorolás sorrendjében – a porcukor kivételével – rendre hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük. A masszát kikent-lisztezett magas falú tepsibe öntjük, a tetején szétoszlatjuk a gyümölcskeveréket, majd forró sütőbe toljuk, és mérsékelt hőmérsékleten 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral szórjuk meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése