2015. június 14., vasárnap

Epres palacsintatorta



Hozzávalók:
-          20 dkg liszt
-          2 tojás
-          3 dl tej
-          1,5 dl szóda
-          csipet só
-          1 ek cukor
-          2 ek olaj

Töltelékhez:
-          1 csomag vaníliás pudingpor
-          1 csomag epres pudingpor
-          1 liter tej
-          10 dkg cukor
-          kb 30 dkg eper


A tojásokat üssük egy mély tálba és habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá apránként a lisztet és a tejet, ízesítsük sóval, cukorral és dolgozzuk csomómentesre. Végül keverjük bele a szódát és az olajat is. Kiolajozott palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat vékonyra szokás szerint. A töltelékhez készítsük el külön-külön a pudingokat, az epret pedig vágjuk kis darabokra. Majd a palacsintákat felváltva kenjük meg a kétféle pudinggal és helyezzük őket egymás tetejére és minden puding rétegre szórjunk egy kis epret. A teteje palacsintával zárul, hagyjuk kihűlni, majd tegyük kb egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a puding jól megdermedjen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése