2015. augusztus 2., vasárnap

Paprikás paradicsomos csirkeragu



Hozzávalók:
-          1 fej vöröshagyma
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          5 dkg házi füstölt szalonna
-          3 tv paprika
-          8-10 paradicsom
-          só, bors
-          majoranna
-          őrölt kömény
-          kb 1 dl tejföl
-          1-2 ek kukoricakeményítő
-          1 kg csirkemell
-          pirospaprika
-          10-15 dkg gomba


A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és vele együtt megpároljuk, pirítjuk. Majd jöhet hozzá a felcsíkozott csirkemell és addig sütjük, míg kifehéredik, fűszerezzük, sóval, borssal, reszelt fokhagymával, majorannával, köménnyel és beletesszük a felkockázott paprikát és gombát és így pároljuk tovább kb 15 percig. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és felforraljuk és közben hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Majd a tejfölt kikeverjük simára a kukoricakeményítővel és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a raguhoz, összemelegítjük és már kész is. Rizzsel és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése