2015. augusztus 2., vasárnap

Tonhalas kuszkusszal töltött paradicsom



Hozzávalók 4 darabhoz:
- 4 db paradicsom
- fél-1 bögre kuszkusz
-  1 kis fej hagyma
- 1 tonhalkonzerv
- bazsalikomlevél
- só, bors
- citromlé

A kuszkuszt leforrázzuk annyi vízzel, ami ellepi és 5 percig lefedve állni hagyjuk. Addig felkockázzuk a hagymát, a tonhalról leszűrjük az olajat. A paradicsomok felső felét levágjuk, hogy legyen kalapja. Egy kanállal kikaparjuk a paradicsomok belsejét, amit apróra vágunk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz, az összes többi hozzávalóval együtt. Sózzuk, borsozzuk, néhány bazsalikomlevelet felaprítunk és azokat is hozzákeverjük. Végül egy kiskanál segítségével belekanalazzuk  a paradicsomokba. Így is lehet enni hidegen, de egy kiolajozott tespibe téve meg is süthetjük, hogy a kalapjukat rátesszük és megszórjuk egy kis reszelt sajttal és pirosra sütjük. Köretként vagy önmagában is megállja a helyét! Én a maradék tölteléket egy kiolajozott hőálló tálba öntöttem, sajttal megszórtam és megsütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése