2015. október 3., szombat

Banános omlett



Hozzávalók 2 főre:
-          2 ek liszt
-          3 banán
-          pici konyak vagy brandy vagy rum
-          4 dkg vaj
-          3 tojás
-          50 ml tej
-          csipet só


A tojások sárgáját keverjük ki  a tejjel és a liszttel. A fehérjét verjük kemény habbá csipet sóval és óvatosan forgassuk bele a sárgájába. Egy kanál vajat forrósítunk egy teflon serpenyőben és egy fél banánt karikázzunk bele és pirítsuk meg mindkét oldalát. 1-2 perc alatt. Öntözzük meg egy picike konyakkal, de ez kihagyható, anélkül is finom. Majd kanalazzunk rá a tojásos masszábólés kenjük szét a serpenyőben, mint a palacsintát, hogy kitöltse az egészet. Kis lángon fedővel lefedve süssük míg az aljamegpirul, a teteje pedig megszilárdul, ez pár perc. Hajtsuk félbe és csúsztassuk egy tányérra. Mézzel meglocsolhatjuk és friss gyümölccsel tálaljuk. Majd így készítjük el a többit is, míg van hozzávalónk. 2-3 omlett jött ki belőle, attól függően milyen vastagon kenjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése