2015. december 24., csütörtök

Bounty torta



Hozzávalók (23 cm):
Tészta:
350 g tojásfehérje (10 tojás)
300 g cukor
300 g kókuszreszelék

Krém:
4 dl tej
100 g cukor
100 g kókuszreszelék
40 g kókuszos vagy tejszínes pudingpor
100 g fehér csokoládé
500 ml Hullala habtejszín

Díszítés:
200 ml Hullala habtejszín



 Négy sütőpapírra rajzoljunk 23 cm-es kört. A tojásfehérjét kezdjük el robotgéppel verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Majd forgassuk hozzá a kókuszreszeléket. Osszuk négy felé, majd egy kanál segítségével oszlassuk el négy sütőpapíron, tepsire téve a megrajzolt kör alapján. Előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, amíg szép aranybarnára pirul az alja mind a négyet. A krémhez 1 dl tejet keverjünk össze a pudingporral. A maradék 3 dl tejet a cukorral, és a kókuszreszelékkel és a fehércsokival és kezdjük el melegíteni, majd kavarjuk hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrűre. Közvetlenül a krémet fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.  Töltsük meg a lapokat és vonjuk be a krémmel a torta tetejét és oldalát is. Csokidarával, felvert tejszínhabbal és csokifenyővel díszítettem Karácsony miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése