2016. január 8., péntek

Fahéjas almaleves



Hozzávalók:
  • 1 l víz
  • 50 dkg alma
  • 10-15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • kevés fahéj
  • csipetnyi só

A forrásban levő vízbe facsarjuk bele a citromot. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházát, vágjuk apró kockákra, és a fűszerekkel - a szegfűszeggel, fahéjjal és csipetnyi sóval - ízesített cukros vízben főzzük puhára. Adjuk hozzá a fehérbort, valamint a tejfölt hőkiegyenlítéssel. A tejszínt a liszttel keverjük simára, habarjuk be vele a levest, és jól forraljuk fel és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése