2016. január 8., péntek

Gesztenyekrémleves



Hozzávalók:
-          25 dkg gesztenyemassza ( édes )
-          1 cs. vaníliás pudingpor
-          1 liter tej
-          5 dkg mazsola
-          rum
-          1 cs. vaníliás cukor


A tejből kb 1 dl-t félreteszünk, amiben simára keverjük a pudingport. A maradék tejet 1 nagy pohár vízzel és a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. A mazsolát kevés rumba áztatjuk és állni hagyjuk, hogy felszívja. A gesztenyemasszát pedig villával összetörjük, majd a tejhez adjuk és simára keverjük, ha felforrt, hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a pudingot. Ha sűrűnek találjuk önthetünk még hozzá egy kis vizet, és ha nem tudtuk teljesen simára keverni akkor egy botmixerrel vagy turmixgéppel segíthetünk ezen. Tejszínhabbal és a mazsolával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése