2016. június 11., szombat

Diótorta



Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A piskótalaphoz:
-          3 tojás
-          50 ml víz
-          150 g cukor
-          150 g liszt
-          50 g darált dió
-          1 tk sütőpor

A krémhez:
-          300 ml tej
-          3 púpozott evőkanál liszt
-          150 g vaj
-          100 g cukor
-          150 g darált dió

Díszítéshez:
-          2dl Hulala habtejszín
-          1 cs habfixáló
-          3-4 kocka étcsoki
-          kb 10 dkg darált dió

A sütőt előmelegítjük.  Az egész tojásokat a vízzel és a cukorral alaposan felverjük. Habverő maximum fokozatán ez 4-5 perc. Hozzáadjuk az előzőleg összevegyített lisztet, diót, sütőport és elkeverjük. Beleöntjük a formába, elsimítjuk és kb 20-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk. Habverővel kicsit átdolgozzuk az egészet, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Végül a darált diót is beleforgatjuk. A piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel és a külsejét is bevonjuk vele, majd betesszük a hűtőbe kb fél órára. A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk és egy nejlonzacskóba öntjük, aminek a csúcsát picit kivágjuk. Sütőpapírral leterített tálcára mintákat rajzolunk és hűtőbe téve hagyjuk megdermedni. A torta tetejét és külsejét is bekenjük a tejszínnel, majd beszórjuk az egészet darált dióval ( de ha az oldalára nem teszünk diót úgyis nagyon mutatós lesz ), megdíszítjük a tetejét is a tejszínnel és a csoki díszekkel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése