2016. június 11., szombat

Túrótorta




Hozzávalók a tésztához:
-          20 dkg liszt
-          1 kk sütőpor
-          10 dkg porcukor
-          12 dkg margarin
-          2 tojás

A töltelékhez:
-          5 dkg margarin
-          4 tojás
-          10 dkg mazsola
-          75 dkg túró
-          1 cs vaníliás cukor
-          15 dkg cukor
-          2 cs vaníliás pudingpor
-          10 dkg mazsola

A mázhoz:
-          2 ek tejszín
-          1 ek cukor


A tésztához a lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a tojással, cipóvá formázzuk, 30 percre betesszük a hűtőbe. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, 1 tojássárgáját félreteszünk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliával, a pudingporral, a maradék 3 tojássárgájával, a margarinnal, és végül a mazsolát is beleforgatjuk. A sütőt előmelegítjük. Kikenünk és kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körré nyújtjuk, a formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Belesimítjuk a túrós tölteléket. A mázhoz a félretett tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, és a tortára kenjük. A sütőben kb. 55 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk. Csak hidegen szeleteljük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése