2018. július 9., hétfő

Banános túrófánk



Hozzávalók:

25 dkg érett banán
25 dkg túró
15 dkg liszt
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
3 e.k. cukor
1 csomag sütőpor
2 e.k. búzadara
2 db. tojás
étolaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Nutella mártogatni



A megtisztított banánokat egy villával törd össze, majd a túróval és a reszelt citromhéjjal dolgozd el. A lisztet keverd el a sütőporral és 1 csipetnyi sóval. A két tojást verd fehéredésig a cukorral, majd óvatosan vegyítsd el a túrós keverékkel, végül egy spatula segítségével dolgozd a masszához a lisztet és a búzadarát is. Melegíts egy lábasban olajat. Egy fagyiskanál segítségével adagolj gombóckákat a nem túlzottan forró olajba. Kis lángon kell tartani, mert a forró olajban megég a külseje, belül pedig nyers marad. Érdemes az első 1 percben fedő alatt sütni, mint a hagyományos fánkot, majd fordítás után is tedd rá a fedőt fél percre, így biztos, hogy belül is tökéletes lesz. Egyszerre ne tégy sok fánkot az olajba, mert a duplájukra fognak dagadni és nem tudnak átsülni, ha összeérnek. Az elkészült fánkokat szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral.  Tálaláskor kínálj mellé Nutellát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése