2018. július 9., hétfő

Csirkemájas sajtos hambi




Hozzávalók 4 főre:
-          fél kg csirkemáj
-          1 csomag bacon
-          kb. 10-15 dkg trappista sajt
-          5-6 ek majonéz
-          citromlé
-          1 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          kb. 2 ek. kacsazsír
-          4 zsemle
-          1-2 ek olivaolaj
-          saláta levél: fejes vagy jég vagy rukkola vagy spenót, ki amit szeret

A csirkemájat megtisztítjuk és a kacsazsíron pirosra sütjük. A majonézt kikeverjük a reszelt fokhagymával és pici frissen facsart citromlével. A sajtot lereszeljük és teflon serpenyőbe kis halmokat teszünk és mindkét oldalát pirosra ropogósra sütjük és már kész is a sajt chips, ami megjegyzem csak magába is isteni bolti chips helyett :D A bacont félbevágjuk és azt is teflon serpenyőbe megpirítjuk, ez alá nem kell zsiradék. A zsemléket kettévágjuk és kevés olivaolajon mindkét felüket megpirítjuk szintén teflonba, mert abba nem ragad le. Majd megkenjük a majonézzel mindkét oldalukat, rápakoljuk a bacont, a májat, a salátát, a chipset és már fogyaszthatjuk is. Tudom sokan nem szeretik a májat de ezt garantálom még ők is megeszik annyira jó!!! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése