2025. március 30., vasárnap

Fahéjas csiga

 




Hozzávalók:

A tésztához:

380 g finomliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
50 g cukor (amilyet szeretnél, én kókuszvirág cukrot használtam az egész recepthez )
Fél tk só
1 Cs. Szárított élesztő
300 ml tej (ez lehet sima, laktózmentes, növényi)
100 g olvasztott margarin vagy vegán vaj

Töltelékhez:
3 ek olvasztott vaj vagy margarin
5 ek cukor 
3 ek őrölt fahéj

Mázhoz:

50 g olvasztott vaj
1 ek cukor

Öntethez:

Tejföl (én vegánt használtam)
Cukor ízlés szerint porrá őrölve

A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk az élesztőt, cukrot és felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, dagasztjuk, majd lefedjük és 1 órán át hagyjuk megkelni. Majd kinyújtjuk és a töltelék hozzávalóit összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük és 3 centis csigákat vágunk belőle és egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket, ismét letakarjuk és 30-45 percig kelesztjük újra. Majd lekenjük a mázzal és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Majd ha kicsit már hűlt, lekenjük a cukros tejföllel. Isteni finom! 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése