Hozzávalók:
A tésztához:
400 g finomliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 marék mazsola
1 tasak szárított élesztő
60 g cukor
250 ml víz
50 ml olaj
Csipet só
1-2 ék holland kakaó
Kenéshez:
2 ek víz
1 ek cukor (barna vagy nád vagy kókuszvirág vagy juharszirup, agavé)
1 ek olaj
A liszteket egy nagy tálba tesszük, közepébe lyukat csinálunk a kezünkkel és bele öntjük az élesztőt, pici cukorral meghintjük és ráöntjük a langyos vizet, letakarjuk és hagyjuk felfutni. Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót, a kakaó kivételével. Elkezdjük dagasztó géppel vagy kézzel összedolgozni a tésztát, majd kettévesszük. Egyik felébe kakaót dolgozunk, gyúrunk bele, nem baj, ha nem egyenletes, homogén a tészta, hanem márványos. Majd letakarjuk őket és a duplájára kelesztjük. Utána mindkét tésztát még két felé osztjuk, rudakat sodrunk és négyes fonással összefonjuk és egy sütőpapíros tepsire tesszük, letakarjuk és ismét kelesztjük. Majd előmelegítjük a sütőt 175 fokra és összekeverjük a lekenéshez a hozzávalókat, majd rákenjük a kalácsra és pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni mielőtt szeletelnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése