2025. március 8., szombat

Vegán gnocchi/nudli/töltött gombóc recept

 



Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 tk só
240 g liszt

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval és hagyjuk kihűlni. Utána hozzágyúrjuk a sót és a lisztet. 
Majd ebből a tésztából lehet gnocchit, nudlit, vagy akár szilvás, barackos gombócot is csinálni. Nagyon puha és finom. Nekem 12 gombóc lett belőle, így, hogy elfeleztem a tésztát, és 2 napra elegendő gnocchi 1 főnek. Lobogó vízben kifőztem, ha feljönnek a víz tetejére már jók is, ha nudlit vagy gnocchit csinálsz, és mondjuk le szeretnéd fagyasztani, akkor hideg vízzel öblítsd át ha kiszeded őket, hogy ne tapadjanak össze vagy mehet egyből szószba vagy pirított zsemlemorzsába vagy darált mákba/dióba/kókuszba forgatva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése